Televizorul, factorul care declanseaza obezitatea infantila

0
54

Copiii cu varste cuprinse intre 2 si 4 ani, care stau mai mult de doua ore in fata televizorului, prezinta un risc crescut de obezitate pana la varsta de 10 ani, lucru sustinut de un studiu canadian.

Cercetarea a evidentiat faptul ca fiecare ora petrecuta in plus, in fata televizorului, peste limita de doua ore, poate adauga 0,5 milimetri la circumferinta taliei celor mici si le poate reduce tonusul muscular si abilitatile sportive.

La studiu au participat aproximativ 1.500 de copii cu varsta de 2 ani, care au fost tinuti sub observatie pana la varsta de 10 ani. in cadrul studiului, oamenii de stiinta au calculat ca perioada medie pe care copiii erau lasati sa si-o petreaca in fata televizorului era de 8,8 ore pe saptamana. Pana la varsta de 4 ani si jumatate aceasta perioada a crescut pana la 14,8 ore pe saptamana. De asemenea, 15% dintre copiii participanti au ajuns sa se uite la televizor mai mult de 18 ore pe saptamana pana la varsta de 4 ani si jumatate, ore care se vor transforma intr-un surplus de 7,6 milimetri in jurul taliei pana la varsta de 10 ani.

Cercetatorii au evaluat si tonusul muscular si abilitatile atletice, copiii fiind pusi sa sara de pe loc, in lungime. Rezultatele au aratat ca fiecare ora petrecuta in fata televizorului reduce distanta pe care un copil o poate sari cu 0,36 centrimetri.

Potrivit cercetatorilor, acest studiu este un avertisment extrem de serios in ceea ce priveste obezitatea infantila.

Articolul precedentSuplimentele pe baza de fier pot reduce oboseala cu 50%
Articolul următorCampania Nationala „Controleaza-ti Diabetul!”, o actiune de educatie si preventie in diabetul zaharat