Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul!”, o actiune de educatie si preventie in diabetul zaharat

0
20

Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul!”, editia a II-a, s-a desfasurat in perioada 7 – 8 iulie 2012 la Constanta. Aceasta a debutat cu o conferinta de presa, in cadrul careia autoritatile locale si specialisti din diabetologia romaneasca au subliniat importanta educatiei si preventiei in diabetul zaharat.

„Diabetul zaharat este o afectiune care trebuie depistata activ, pentru ca peste 50% dintre pacienti pot sa nu aiba absolut niciun semn clinic de diabet”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in cadrul conferintei de presa.

„Cred ca este momentul pentru medicina preventiva si in Romania. Cred ca trebuie sa stim sa fim alaturi de cei aflati in suferinta. Noi asta ne dorim, ca populatia Constantei sa stie ce trebuie sa faca daca are diabet si chiar daca nu are diabet”, a adaugat prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, seful Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Constanta si gazda celei de-a doua editii a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul!”.

Ad in title

Alaturi de specialistii in diabetologie, in realizarea celei de-a doua editii a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul!” au fost implicate si autoritatile din Constanta.

„in Romania cred ca problema cea mai importanta, cred eu, este ca am uitat lucrurile simple. Iar comunicarea face parte dintre acestea. Faptul ca avem foarte multi adulti cu diabet este cauzat de lipsa accesului la informatii”, a subliat Decebal Fagadau, viceprimarul municipiului Constanta.

De asemenea, in data de 7 iulie 2012 s-a desfasurat Simpozionul National „Controleaza-ti Diabetul” care a reunit importanti medici diabetologi din intreaga tara. in paralel, in zilele de 7- 8 iulie, constantenii si turistii aflati pe litoral au avut posibilitatea de a-si testa glicemia si hemoglobina glicozilata, dar si de a afla cat mai multe informatii despre educatia si preventia diabetului zaharat, in corturile special amenajate.

Pentru ca miscarea este un factor important in preventia diabetului zaharat, constantenii, dar si turistii au participat la concursurile de volei pe plaja si de inaltat zmee.

Alaturi de specialistii din domeniu, in realizarea Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul!”, editia Constanta, s-au implicat si asociatiile de pacienti.

Articolul precedentTelevizorul, factorul care declanseaza obezitatea infantila
Articolul următorInfectiile cu virusul hepatic C au o prevalenta ridicata in Romania