Cicatricile de pe piele pot sa apara ca urmare a unui accident, a unei boli sau a unui act terapeutic chirurgical. Cicatricile creeaza un defect estetic si uneori chiar functional. Zone precum decolteul si spatele sunt mai predispuse cicatricilor vicioase. Leziunile de pe fata chiar daca sunt mici, sunt insa greu de ascuns. O cicatrice se formeaza progresiv si capata aspect final dupa 9 luni, timp in care persoana afectata poate sa renunte sa mai iasa afara din casa din cauza cicatricilor inestetice de pe corp.

Pentru a evita eventuale caderi psihice, tehnologia vine in ajutorul celor care, din diverse motive, au ramas cu urme vizibile si inestetice pe piele. Astfel, cicatricile pot fi ascunse prin metode de ultima generatie care au un efect imbucurator asupra aspectului pielii.

a€œin tratarea cicatricilor folosim mai multe feluri de lasere ultraperformante care regenereaza si netezesc pielea sau reduc culoarea vinetie din cicatricea activa. De asemenea, cu ajutorul toxinei botulinice putem sa limitam tractiunea din zona cicatriceala, sa dam volum unei zone sau dimpotriva sa aplatizam si sa inmuiem cicatricea. Aceasta abordare nechirurgicala ajuta la imbunatatirea semnificativa a aspectului unei cicatrici” afirma dr. Mihaela Leventer, fondatorul uneia dintre cele mai moderne si apreciate clinici private de dermatologie cosmetica si chirurgicala .

Pentru cicatricile mai complicate, specialistii dermatologi recomanda excizia chirurgicala cu reasezarea corecta a straturilor pielii si terapie laser. in plus, o piele perfecta se obtine prin ingrijire permanenta.