Tătaru: Înființarea unor structuri pentru tratamentul integrat al pacientului pediatric cu cancer, prin obiectivele setate

0
390
sursa foto Facebook Nelu Tataru

Construirea, dezvoltarea și dotarea a șase Centre Regionale de Diagnostic și Tratament al Leucemiilor acute pentru adulți și copii, crearea unui program național de screening și înființarea unor structuri care să permită tratamentul integrat al pacientului pediatric cu cancer, se numără printre obiectivele setate pentru a diminua „impactul devastator” pe care îl are cancerul asupra pacientului și a familiei sale, a afirmat președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, dr.Nelu Tătaru.

Afirmațiile președintelui Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, dr.Nelu Tătaru, vin în contextul Zilei internaţională a copilului bolnav de cancer.

Astfel, dr.Nelu Tătaru a spus că obiectivele privesc:

  • Construirea, dezvoltarea și dotarea a 6 Centre Regionale de Diagnostic și Tratament al Leucemiilor acute pentru adulți și copii;
  • Crearea unui program național de screening;
  • Înființarea unor structuri care să permită tratamentul integrat al pacientului pediatric cu cancer;
  • Extinderea testării genetice, decontarea acestor testări în situații clar stabilite;
  • Radioterapia cancerelor pediatrice;
  • Monitorizarea pacientului cu afecțiuni oncologice pediatrice și post-transplant;

„Împreună vom crește șansele de viață ale tinerilor pacienți oncologici prin depistare timpurie, vom îmbunătăți calitatea vieții lor atât în timpul procedurilor de tratament, cât și la finalizarea acestora, astfel încât boala să nu mai răpească anual fericirea a peste 400 de copii din țara noastră (…). Așa cum am mai spus, lupta lor este și a noastră și la fel ca în orice luptă, reușita va fi a celor care au un plan bine organizat și mijloace moderne de acțiune. Este principiul care a guvernat întregul proces de elaborare al Planului Național pentru Combaterea Cancerului, proiect prin intermediul căruia ne-am propus să reducem numărul cancerelor pediatrice înregistrate în țara noastră și să contribuim la crearea cât mai multor povești cu final fericit”, a afirmat dr. Nelu Tătaru.

Articolul precedent15 februarie, Ziua Internațională a copilului bolnav de cancer
Articolul următorBilanț provizoriu: 21.885 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore