Tătaru, despre numărul real de cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2: Ar putea fi deja de 50.000

0
285
sursa foto Facebook Nelu Tataru

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, actual consilier al premierului Florin Cîțu, a declarat că numărul real de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ar putea fi deja de 50.000 pe zi, în comparație cu bilanțul oficial, care, luni, a indicat aproape 9.000 de cazuri noi.

„Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a declarat Nelu Tătaru, la un post de televiziune.

Fostul ministru al Sănătății a subliniat că ”unitățile de primiri urgențe nu ne mint, secțiile de ATI la fel. Aceste cifre ne arată ce se întâmplă în societate. În acest moment terapiile intensive sunt pline. Trebuie să înțelegem că nu suntem singurii care vrem să beneficiem de aceste secții”.

„Cei care se declară astăzi în raportările oficiale sunt mai puțini. Sunt multe capacități de testare, ne testăm acasă”, a adăugat fostul minsitru.

Tătaru a precizat că accesul la anumite activități în baza vaccinării reprezintă cel mai bun mod de a convinge populația să se imunizeze anti-COVID.

„Vaccinare nu te ferește să nu te infectezi, vaccinarea te ferește să nu ajungi la ATI și să nu mori.Corpul medical și terapiile intensive sunt sugrumate. Au perfectă dreptate cei care spun că în terapiile intensive este „iadul”. Multă lume așteaptă până în ultimul moment până să meargă la spital. Oamenii nu mor pentru că nu sunt paturi ATI. Paturi în ATI sunt. Oamenii mor pentru că vin prea târziu, pentru că nu s-au vaccinat. Nu trebuie să venim în a 10-a zi de boală când nu mai putem”, a atras atenția Nelu Tătaru.

 

Articolul precedentColegiul Farmaciștilor din România: Serviciul de testare pentru COVID-19 poate fi tarifat
Articolul următorMinistrul Educaţiei, despre când se vor închide școlile