Ministrul Educaţiei, despre când se vor închide școlile

0
50

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă.

„Nu este bine să ne jucăm de-a închis, deschis şcoala. Şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă. (…) Am căutat să avem două reguli clare: apariţia unui caz de îmbolnăvire (de COVID-19) într-o clasă conduce la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă fără a fi nevoie de şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; dacă avem un număr de clase cu prezenţa fizică suspendată, cel puţin jumătate din numărul total de clase din şcoală, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică în întreaga şcoală, de data aceasta fiind nevoie şi de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Educaţiei a precizat că miercuri va fi prezentată o situaţie referitoare la numărul de clase care au avut activitatea fizică suspendată din motiv de îmbolnăvire cu COVID-19.

Articolul precedentTătaru, despre numărul real de cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2: Ar putea fi deja de 50.000
Articolul următorCoronavirus: Ministerul Educației cumpără 70 de milioane de teste pe bază de salivă pentru școli