Tarifele pentru montarea de stenturisi coronografii vor scadea considerabil la Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava

0
94

Tarifele percepute de Spitalul Judeţean de Urgenţa ”Sfantul Ioan cel Nou” Suceava pentru montarea de stenturi vor scadea considerabil, incepand de anul viitor. Consilierii judeteni au aprobat o hotarare in acest sens.  
Potrivit deciziei in unanimitate a aleşilor judeţeni, pentru un stent simplu tariful va scadea de la 11.900 la 2.500 de lei, pentru doua stenturi de la 16.900 la 3.500 de lei, iar pentru trei stenturi de la 21.500 la 4.500 de lei.
Totodata, consilierii au votat ca, din 2020, la SJU Suceava, costul unei coronarografii sa se reduca de la 1.500 la 600 de lei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat ca toate aceste diminuari de tarife au fost posibile ca urmare a dotarilor pe care le-a facut administraţia judeţeana la SJU in ultimii ani.
Pe de alta parte, directorul CAS Suceava, Claudiu Cobuz, anunţa saptamana trecuta ca SJU Suceava a primit de la Casa Naţionala de Asigurari de Sanatate (CNAS) bani pentru stenturi, potrivit Agerpres.
Cobuz a spus ca alocarea bugetara s-a facut pentru derularea noului Program naţional de boli cardiovasculare cu privire la tratamentul gratuit al pacienţilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutana (montare de stent la pacienţii cronici), SJU Suceava fiind avizat, in prealabil, de CAS Suceava pentru derularea acestuia.
in acest sens, CAS Suceava a incheiat un act adiţional cu SJU Urgenţa Suceava prin care a alocat suma de 210.450 lei pentru perioada ramasa pana la sfarşitul acestui an, banii urmand sa fie folosiţi pentru achiziţionarea materialelor sanitare necesare derularii acestui program.

Articolul precedentConf. dr. Diana Paun: Plasarea reala a pacientului in centrul sistemului de sanatate nu se poate face decat prin implicarea reala a pacientului in luarea deciziilor
Articolul următorTratamentul imediat dupa nastere imbunatateste sistemul imunitar al copiilor cu HIV – studiu