Tanar mort din cauza unei banale amigdalite

0
189

Un tanar de 21 de ani din comuna suceveana Malini, a facut septicemie in urma unei infectii provocate de o banala amigdalita. Rudele tanarului sustin ca medicul care l-a ingrijit nu si-a dat seama ca infectia provocata de amigdalita este grava.

Medicul a recunoscut ca i-ar fi putut face analize mai amanuntite pacientului.

Tanarul a fost internat la Spitalul din Falticeni cu amigdalita purulenta. Peste doua zile de la externare, insa, i s-a facut rau si a fost transportat la Spitalul din Malini. De la Spitalul din Malini, barbatul, aflat in stare grava, a fost dus cu ambulanta inapoi la Falticeni.Ajuns la Iasi cu septicemie, tanarul a murit.

Familia acestuia sustine ca motivul pentru care a fost externat din Spitalul din Falticeni a fost faptul ca nu avea asigurare de sanatate. in schimb, medicul care l-a ingrijit pe tanar spune ca pacientul a cerut externarea, dar ca a uitat sa-i ceara sa o semneze.

Medicul din Falticeni este acuzat de rudele tanarului de neglijenta. Acestea il acuza ca nu a facut toate analizele necesare si ca nu s-a asigurat ca tratamentul este cel corect.

in urma sesizarilor facute de familia tanarului, Colegiul Medicilor, impreuna cu Autoritatea de Sanatate Publica Suceava si Conducerea Spitalului din Falticeni au declansat o ancheta.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentCentru european statistic de monitorizare a cazurilor oncologice
Articolul următorVirusul HIV ar putea fi invins!