SUUMC: Școala de Vară în Endoscopie Intervențională și Ecografie și Workshop-ul cu tema „Advances in Pancreatic Adenocarcinoma: From Translational Research to Personalized Therapies” (FOTO)

0
9225
În perioada 22 – 26 august, la Centrul de Inovatie si e-Health al Universitatii de Medicina şi Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, s-a desfășurat Școala de Vară în Endoscopie Intervențională și Ecografie, eveniment educațional, dedicat tinerilor medici rezidenți; în marja acestei manifestări, în zilele de 6 și 7 septembrie, a fost organizat workshop-ul cu tema „Advances in Pancreatic Adenocarcinoma: From Translational Research to Personalized Therapies” (Progrese în adenocarcinomul pancreatic: de la cercetare translațională la terapii personalizate).
„Dacă Școala de Vară în Endoscopie Intervențională și Ecografie accentul s-a pus pe partea practică, cursanții exersând tehnici de handson de endoscopie, ecografie, ecoendoscopie și ERCP, pe parcursul celor două zile ale Workshop-ului, participanții au avut ocazia să exploreze, alături de lectorii workshopului, personalități medicale de referință în sfera academică internă și internațională, peisajul multidimensional al adenocarcinomului pancreatic – una dintre cele mai provocatoare și complexe patologii abdominale, curba de învățare pornind de la informații esențiale de diagnostic, până la strategii de tratament, de ultimă oră, personalizate” – precizează, într-un comunicat, reprezentanții Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC).
În prima zi a atelierului au fost abordate o serie de subiecte, inclusiv prezentarea generală a bolii, diagnosticul imagistic, colaborarea multidisciplinară și cele mai recente progrese în tratament iar cea de-a doua zi a evenimentului s-a axat pe noile descoperiri din cercetarea moleculară și noile tehnologii, rolul revoluționar al biomarkerilor în prevenirea și tratarea acestei afecțiuni, medicina individualizată și aplicațiile translaționale.
Directorii Workshopului „Advances in Pancreatic Adenocarcinoma: From Translational Research to Personalized Therapies” au fost col. prof. univ. dr. Mariana Jinga – director medical al SUUMC, Șef Secţie Clinică Gastroenterologie și prof. univ. dr. Adrian Săftoiu – Spitalul Universitar de Urgență Elias.
„Sesiunile ambelor eveniment au fost conduse de experți iar discuțiile și perspectivele practice au făcut din acest amplu eveniment, dedicat gastroenterologiei, o resursă de neprețuit pentru profesioniștii medicali, oferid cursanților o experiență de neuitat plină de lecții valoroase și tehnici profesionale menite să le eleveze abilitățile profesionale.  
Suntem mândri să contribuim la dezvoltarea viitoarelor generații de medici și să aducem soluții avansate în domeniul medical” – transmite SUUMC.
Foto – Daniel Iancu / UMFCD
Articolul precedent„Solidaritatea Sanitară”: Intrarea în vigoare a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de negociere colectivă Sănătate, „o reușită a activității sale”. Care sunt beneficiile aduse cadrelor medicale
Articolul următorUMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca: Sistem inovator de neuroreabilitare pus la dispoziția profesioniștilor din sistemul de sănătate și pacienților care suferă de dizabilități în urma accidentelor vasculare cerebrale