SUUB: Premieră națională în tratamentul AVC cu tehnologie inovatoare

0
187

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a tratat cu succes peste 90 de cazuri de AVC ischemic prin trombectomie mecanică în 2025.

„Pentru prima dată în România, echipa medicală formată din Dr. Bogdan Dorobaț, Dr. Rădu Răzvan și Dr. Musa Amir a utilizat un cateter de tip „large bore” – o tehnologie revoluționară cu lumen intern de 0.88, care permite aspirația intracraniană rapidă și eficientă”, a declarat echipa medicală a SUUB.

Această tehnologie de ultimă generație permite ca cateterele cu dimensiuni foarte mari să ajungă la nivel intracerebral, crescând semnificativ eficiența trombectomiei mecanice și maximizând șansele de succes ale procedurii. De asemenea, acest lucru permite extracția trombului mult mai rapid, ceea ce este esențial pentru salvarea vieților pacienților.

„O pacientă de 70 de ani a beneficiat de o revascularizare completă în mai puțin de 10 minute, datorită acestui dispozitiv inovator, cu extracția integrală a unui tromb de 2 cm,” a precizat echipa medicală a spitalului.

În această premieră, efortul nu ar fi fost posibil fără colaborarea între diversele unități implicate în gestionarea AVC-urilor, atât din cadrul spitalului, cât și din alte instituții de sănătate. „Mulțumim întregului lanț medical care contribuie la gestionarea acestor patologii, de la medicina de urgență pre-spitalicească, medicii din cadrul UPU SUUB, medicii radiologi, medicii neurologi ai SUUB, până la colegii din alte spitale, care depun eforturi continue pentru a asigura o rată optimă de revascularizare în București și împrejurimi,” au spus medicii SUUB.

De asemenea, Spitalul Universitar de Urgență București subliniază sprijinul esențial al partenerilor și al autorităților române, precum Ministerul Sănătății. „Mulțumiri speciale partenerilor noștri și Ministerului Sănătății pentru sprijinul acordat în lupta împotriva AVC prin Programul Național AP-AVC, care permite accesul pacienților la tratamente inovatoare și eficiente,” a adăugat echipa.

„Tehnologie avansată, timp salvat, vieți schimbate! Spitalul Universitar de Urgență București rămâne în fruntea progresului medical, oferind pacienților acces la cele mai noi soluții pentru tratamentul AVC,” a concluzionat reprezentantul SUUB.

Articolul precedentNoi cazuri de tuberculoză multidrog rezistentă în Timiș, apărute la pacienți care au contactat boala în străinătate
Articolul următorSălajul, județul cu cele mai puține cazuri de tuberculoză din România, conform Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu