SUUB, organizator al conferinței internaționale „Strategia regională de răspuns medical ca parte a managementului dezastrelor în caz de urgență radioactivă cauzată de războiul din Ucraina”

0
294
foto: SUUB
„Această manifestare a fost posibilă datorită sprijinului financiar și instituțional al NATO, prin programul Science for Peace and Security” menționează SUUB, referitor la evenimentul desfășurat în perioada 19-21 septembrie, la care au participat specialiști din România, Ucraina, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Norvegia, Marea Britanie, Bulgaria, Italia, Suedia, Japonia, Franța, Ungaria și din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății și a Comisiei Europene.
În marja exercițiului național Valahia 2023, desfășurat de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova (USM), au susținut conferința internațională „Strategia regională de răspuns medical ca parte a managementului dezastrelor în caz de urgență radioactivă cauzată de războiul din Ucraina”.
foto: SUUB
Conferința a fost interdisciplinară, participanții provenind din domeniile medical, securitate radiologică și nucleară, reziliență societală și apărare, accentul fiind pus pe identificarea de strategii medicale și de reziliență în cadrul rolul-cheie jucat de NATO în pregătirea pentru situații de urgență nucleară/radioactivă.
Conferința a fost deschisă de o cuvântare online a susținută de Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO iar în cea de-a treia zi a conferinței, Excelențele Sale, Dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România și Dl. Kap-Soo RIM, Ambasadorul Republicii Coreea în România, au fost gazdele unui panel referitor la strategiile preventive care pot reduce riscul unui dezastru radiologic sau conflict cu arme de distrugere în masă.
Articolul precedent(UPDATE) Mesaje de recunoștință pentru cadrele medicale de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din partea chitaristului Al Di Meola și a familiei sale
Articolul următorBuzău: 200 elevi depistați, chiar la început de an școlar, cu păduchi, scabie sau infecții