Sutienul are efecte nocive asupra sanilor!

0
290

Sanatatea sanilor este pusa in pericol de optiunea folosirii sutienului. Alegerea de a purta sutien zilnic poate avea repercusiuni asupra sanatatii sanilor. Sutienele purtate cu regularitate pot produce rupturi ale tesutului glandular care cu timpul pot forma cheaguri de sange, responsabile pentru aparitia unor mici nodului.

Totodata, medicii senologi recomanda femeilor sa foloseasca sutienul cat mai rar, pentru a nu se crea posibilitatea aparitiei durerilor la nivelul mamar, in momentul eliberarii sanilor.

Medicii sustin ca ideea conform careia fetele care poarta sutien de la varste mici ar putea dezvolata sani lasati si deformati, este doar un mit, fara sustinere medicala. Un accesoriu precum sutienul sau bustiera nu micsoreaza si nici nu contribuie la lasarea sanilor, aceste probleme depinzand doar de particularitatile anatomice ale fiecarei persoane.

Cu toate acestea, specialistii sfatuiesc femeile sa tratateze sutienul ca pe un accesoriu, si doar atat, nu drept o piesa vestimentara obligatorie. Motivul principal al acestei indicatii este acela ca sutienele pot provoca traume la nivelul tesutului mamar, care cu timpul pot duce la aparitia unor afectiuni neplacute.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentFocar de hepatita in comunitatea de rromi in Maramures
Articolul următorSindroame cefaleice – Diagnostic si tratament