Jumatate din pacientii internati prin CASMB isi cumpara singuri medicamentele

0
150

Potrivit unui sondaj efectuat de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), 50% dintre persoanele internate sunt nevoite sa isi procure din fonduri proprii medicamente necesare.

in ciuda faptului ca legea obliga spitalele sa deconteze aceste medicamente, un procent mare al pacientilor declara ca isi cumpara medicamentele in spital, conform declaratiei presedintelui CASMB, Adina Geana. Declaratia a fost oferita in cadrul unei intalniri cu managerii de spitalelor din Capitala.

Medicii prezenti la intalnire s-au aratat nemultumiti de legea care sustine decontarea medicamentelor pe perioada spitalizarii. Reprezentantii spitalelor au argumentat ca bugetul este unul limitat si ca banii nu sunt suficienti pentru decontarea unui medicament foarte scump, de exemplu. Totodata, managerul Spitalului de Copii „Marie Curie”, Daniel Buzatu a declarat: ,,Nu putem avea toate medicamentele intr-un spital si nici nu putem sa achizitionam medicamente in regim de urgenta, pentru ca procedura necesita organizarea de licitatii”.

Conform legilor actuale, pacientii care isi achizitioneaza singuri medicametele au dreptul de a cere returnarea banilor printr-o cerere scrisa si prin prezentarea chitantelor si a bonurilor. Un refuz al autoritatilor ar putea duce la o plangere in instanta din partea pacientilor dornici de a-si recupera banii.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentFocar de hepatita in comunitatea de rromi in Maramures
Articolul următorSindroame cefaleice – Diagnostic si tratament