Peste 400 de medici au luat parte la Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala 2012, desfasurata in perioada 30 mai – 2 iunie in Bucuresti la Crystal Palace Ballrooms. Dedicat medicilor din specialitatile cardiologie, medicina interna si medicina de familie, evenimentul a abordat subiecte de actualitate din domeniul cardiologie generala, cele mai noi ghiduri si metode de tratament aparute la nivel european.

„Sunt inscrisi cateva sute de medici de familie. in sala au fost cateva sute, peste 400 sute in fiecare din cele doua zile ale Conferintei, ceea ce este lucrul cel mai important. Au existat discutii ample dupa fiecare prezentare. Au fost multe intrebari, uneori peste zece la fiecare prezentare, cu discutii de cateva minute din partea prezidiului, ceea ce conduce in final la cele mai bune invataminte pentru practica de zi cu zi”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Cinteza, presedintele Conferintei Nationale de Cardiologie 2012.

Conferinta Nationala de Cardiologie a avut in vedere instruirea medicilor de familie, a medicilor generalisti cu scopul de a aplica pacientilor cu boli cardiovasculare cele mai bune solutii terapeutice.

„Mesajul conferintei este instruirea medicilor de familie, instruirea medicilor generalisti, instruirea tuturor categoriilior de medici pentru a aplica solutiile terapeutice la pacientii nostri, dupa ultimele recomandari si in felul acesta sa putem creste speranta de viata si nu numai, calitatea vietii”, a precizat prof. univ. dr. Catalina Arsenescu, seful Clinicii de Cardiologie Medicala a Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant „Prof. dr. George I.M. Georgescu” din Iasi.

Participantii la Conferinta Nationala de Cardiologie 2012 au avut ocazia sa afle noutatile in ceea ce priveste tratamentul tensiunii arteriale care s-a schimbat fata de ceea ce era recomandat in urma cu trei-patru ani, noutatile tratamentului anticoagulant impotriva emboliilor din tulburarile de ritm si cele mai noi clase de medicamente, eficiente in tratamentul pacientilor cu boli cardiovasculare.

Potrivit prof. univ. dr. Mircea Cinteza, noutatile din domeniul cardiologiei pot fi aplicate imediat in practica medicului de familie.