Sute de medici pneumologi, medici de familie, internisti si pediatrii au participat la cea de-a doua editie a Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare ce s-a desfasurat in perioada 12-13 octombrie 2012, la World Trade Center din Bucuresti.

Evenimentul desfasurat sub egida stiintifica a Societatii Romane de Pneumologie a subliniat problematica bolilor pulmonare in sistemul de sanatate public din Romania, dezbatand acest subiect din perspectiva pacientului cu boli pulmonare, a asociatiilor de pacienti, autoritatilor, medicilor specialisti si a societatilor medicale de profil. De asemenea, specialistii in pneumologie au adus in atentia participantilor cele mai noi metode de preveniresi tratament a bolilor pulmonare, dar si importanta diagnosticarii precoce si rolul medicului de familie, ca liant intre pacient si medicul specialist.

Co-presedintii celei de-a doua editie a Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare au fost prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedinte interimar al Societatii Romane de Pneumologie si prof. univ. dr. Miron Bogdan, presedinte Comisia de Pneumologie din cadrul Ministerului Sanatatii.

Parteneri eveniment: Boehringer Ingelheim – Pfizer, Angelini, Abbott, Zentiva, GSK, Oxigen Plus, Nycomed.

Management eveniment: Sanatatea Press Group