Sute de litri sânge donați în doar patru zile de jandami si credincioși ortodocși în sprijinul bolnavilor din spitalele românești

0
93

Potrivit Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Capitală, peste 1700 de pacienți sunt transfuzați anual, numărul componentelor sanguine administrate fiind de aproape 9000, iar trendul este continuu crescător de la an la an.

Din cauza crizei de sânge din spitale, prea puţini pacienți primesc sângele de care au nevoie, 1 din 3 neputând beneficia de transfuzii atunci când au nevoie.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale împreună cu personalul medical al Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale „Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu” și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au reuşit să colecteze 590 de litri de sânge pentru cei aflați în suferință.

Nevoia de sânge rămâne constantă în spitalele din România

Timp de patru zile, între 24-27 aprilie, 300 jandarmi din Bucureşti şi alți 1.000 din ţară, au mers la centrele de donare aflate la sediile IGJR şi au donat sânge; li s-au alăturat voluntarii Paraclisului Catedrelei Naţionale care au oferit totdată apă, ceai, cafea, dulciuri şi alte produse alimentare necesare post actului medical.

Campanie socială şi umanitară a demarat în urmă cu un deceniu, la iniţiativa şi sub atenta coordonare a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, cu binecuvantarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, timp în care s-au recoltat aproximativ 23.090 de litri de sânge de la peste 40.000 de donatori fideli.

Exemplul donatorilor poate fi urmat de toți cei care îndeplinesc cerinţele act medical întrucât nevoia de sânge rămâne constantă în spitalele românești.

Articolul precedentDiagnosticul astmului, o afecțiune cronică a plămânilor și căilor respiratorii
Articolul următorPortughezii au dreptul la concediu medical „autodeclarat”. Ce presupune acest demers simplu