Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca suplimentele de calciu cresc cu 86% riscul de infarct, de aceea trebuie administrate cu precautie, se arata intr-un articol publicat in British Medical Journal. Potrivit cercetatorilor, calciul din alimentele pe care le consumam nu are o influenta asupra inimii, insa suplimentele de calciu au o influenta cardiovasculara importanta, pot creste riscul unui atac de cord.

Suplimentele pe baza de calciu, administrate doar persoanelor in varsta si femeilor aflate la menopauza cresc de asemenea riscul de accident vascular cerebral si de mortalitate cardiovasculara, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta din Germania. Rezultatele studiului, realizat pe un esantion de 24.000 de oamenii cu varste cuprinse intre 35 si 64 de ani, au aratat ca pe o perioada de 11 ani s-au inregistrat peste 300 de infarct, 260 de accidente vasculare cerebrale si aproximativ 300 de decese. Totodata, studiul a evidentiat faptul ca persoanele care au luat peste 1.100 miligrame de calciu, au inregistrat un risc de infarct cu 31% mai mare decat cei care si-au administrat o doza moderata de calciu. in opinia specialistilor, calciul provenit din alimente este ingerat in cantitati mici pe parcursul unei zile, in timp ce suplimentele de calciu provoaca cresteri bruste ale nivelului de calciu in sange.

Siguranta administrarii suplimentelor pe baza de calciu este tot mai cercetata de catre oamenii de stiinta, care recomanda precautie atunci cand vine vorba de administrarea lor.