Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii

0
224

Executivul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu suma de 332,5 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului României.

„Este a treia suplimentare a bugetului Ministerului Sănătății din ultimele două luni, după ce, în luna septembrie au fost alocate 457 milioane de lei pentru achiziția de medicamente destinate pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea finanțării secțiilor ATI, iar în luna octombrie au fost alocate alte 10 milioane de lei pentru achiziția vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA în vederea imunizării copiilor, conform calendarului național de vaccinare. Sumele alocate astăzi vor fi utilizate, în principal, pentru asigurarea continuității programelor naționale de sănătate, pentru achiziționarea tratamentului pacienților infectați cu SARS-Cov-2 și pentru buna desfășurare a activitățillor din centrele de vaccinare anti-Covid-19”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Suma de 152,5 milioane de lei va fi destinată pentru continuarea programelor naționale de sănătate, astfel:

  • 26 milioane de lei pentru achiziția următoarei tranșe de 700 000 de doze de vaccin gripal în vederea continuării campaniei de vaccinare antigripală gratuită.
  • 20 milioane de lei pentru achiziția unui număr de 36 000 de doze de vaccin anti-HPV
  • 26,5 milioane de lei pentru 135 000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor în primul an de viață, în cadrul Programului Național de Vaccinare
  • 50 milioane de lei pentru asigurarea medicamentelor antiretrovirale şi antiinfecţioase necesare pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie HIV/SIDA și a medicamentelor antituberculoase, precum şi a materialelor sanitare, reactivilor, dezinfectanţilor utilizaţi pentru acordarea serviciilor medicale si tratamentelor pacienţilor diagnosticati cu TB.
  • 30 milioane de lei pentru asigurarea fondurilor pentru decontarea testelor RT-PCR realizate în unitățile sanitare sau de către direcțiile de sănătate publică, conform metodologiei INSP.
  • Alte 120 milioane de lei – pentru achiziția a 70 000 de doze de Remdesivir.

De asemenea, se va majora cu suma de 30 milioane de lei finanţarea cheltuielilor necesare funcționării centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 și cu alte 30 milioane de lei suplimentarea numărului de tichete de masă acordate persoanelor cu schema completă de vaccinare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Articolul precedentINSP: 90,2% din decesele COVID, înregistrate la persoane nevaccinate
Articolul următorCseke Attila: Certificatul verde, gândit pentru a facilita libera circulaţie a persoanei