Până la 20 de milioane de americani ar putea fi imunizați înainte de sfârşitul acestui an, dacă totul decurge conform planului. Statele Unite ale Americii speră să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, după ce vor primi aprobarea de la autorităţile sanitare, potrivit postului de televiziune CNN.

„Planul nostru este să putem transporta vaccinurile către locurile de imunizare în termen de 24 de ore de la aprobare, aşa că mă aştept să fie poate a doua zi după aprobare, pe 11 sau 12 decembrie”, a declarat duminică la CNN Moncef Slaoui, un înalt oficial al operaţiunii guvernamentale pentru vaccinuri.

Moncef Slaoui a menționat că speră că odată cu lansarea unei campanii de vaccinare în masă, ţara să obţină „imunitatea colectivă” în luna mai.

„În mod normal, cu nivelul de eficienţă pe care îl avem (95%), imunizarea a 70% sau pe aproape a populaţiei ne-ar permite să avem o imunitate colectivă reală. Probabil că se va întâmpla în mai sau pe acolo”, a precizat Slaoui.

Imunologul Anthony Fauci este, de asemenea, foarte încrezător şi a specificat că „s-ar putea să avem 20 de milioane de oameni care pot fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii decembrie, dacă vaccinul obţine autorizaţia de la autorităţi”.

Grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au cerut, vineri, Agenţiei Medicamentelor din Statele Unite (FDA) autorizarea vaccinului împotriva COVID-19.