SUA: Frontiere terestre deschise pentru călătorii vaccinaţi împotriva COVID-19

0
44

De la începutul lunii noiembrie, SUA îşi vor deschide frontierele terestre cu Mexicul şi Canada pentru călătorii vaccinaţi împotriva COVID-19 şi care întreprind inclusiv călătorii considerate neesenţiale. Este anunțul făcut miercuri un înalt responsabil al Casei Albe, informează AFP, potrivit Agerpres.

Oficialul a dat asigurări că data exactă la care noua dispoziţie va intra în vigoare va deveni cunoscută ”foarte curând” pentru aceşti călători pe cale terestră, la fel ca şi pentru călătoriile internaţionale cu avionul, supuse aceluiaşi calendar şi pentru care obligativitatea vaccinării a fost anunţată pe 20 septembrie.

În luna august, un oficial al Casei Albe anunța că Statele Unite, ale căror graniţe rămân închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele complet vaccinate. În acest sens Washingtonul elaborează o ”abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite – din toate ţările – trebuie să fie complet imunizaţi”, potrivit sursei citate.

Articolul precedentUE: Reguli posibil mai stricte pentru producătorii de medicamente
Articolul următorSpitalul Modular de la Lețcani, redeschis. Au fost internați deja primii pacienți cu forme medii de COVID-19