Spitalul Modular de la Lețcani, redeschis. Au fost internați deja primii pacienți cu forme medii de COVID-19

0
104

Spitalul Modular de la Lețcani a început să primească din nou pacienți, după ce redeschiderea a fost amânată din cauza unor probleme cu instalația de oxigen. Primii cinci pacienți au fost transferați marți seară de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Este vorba despre pacienţi cu forme medii ale COVID, care „nu necesită suport mare de oxigen și pot beneficia de oxigenoterapie cu ajutorul concentratoarelor”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Secția de terapie intensivă, care va funcționa inițial cu șase paturi, încă nu a fost redeschisă.

„După finalizarea montării, umplerii și verificării bunei funcționalități a stocatorului de oxigen vom putea îngriji și pacienți în terapie intensivă. Pacienții vor trece prin triajul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, vor fi evaluați, consultați și vor fi direcționați spre Spitalul Modular. Am operaționalizat două saloane, în total 20 de pacienți”, a precizat dr. Florin Roșu.

Pentru îngrijirea pacienților de la secția exterioară de la Lețcani au fost detașați doi medici infecționiști, un medic specialist ATI și două asistente-șefe, pentru sectorul boli infecțioase și pentru secția de terapie intensivă.

Articolul precedentSUA: Frontiere terestre deschise pentru călătorii vaccinaţi împotriva COVID-19
Articolul următorPolonia a trimis României 50 de concentratoare de oxigen pentru pacienții cu forme grave de COVID