SUA: A început vaccinarea anti-COVID a adolescenţilor cu vârste între 12 şi 15 ani

0
61
Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Vaccinarea împotriva COVID-19 a adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a demarat, joi, pe tot teritoriul Satelor Unite după extinderea, la începutul săptămânii, a autorizării vaccinului Pfizer/BioNTech şi pentru această tranşă de vârstă, care cuprinde 17 milioane de persoane în SUA, informează AFP.

”Este un nou salt uriaş în lupta noastră împotriva pandemiei”, a declarat, miercuri, preşedintele american Joe Biden, încurajând părinţii să-şi vaccineze copiii.

”Vaccinul pentru copiii de 12 până la 15 ani este sigur, eficace, practic, rapid şi gratuit”, a subliniat președintele, adăugând că 15.000 de farmacii de pe teritoriul ţării vor fi pregătite începând de joi pentru administrarea dozelor.

Ad in title

Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat, luni, vaccinarea adolescenţilor după ce a studiat datele testelor clinice realizate pe circa 2.000 de tineri.

Anumite localităţi au început încă de marţi să vaccineze adolescenţi, dar cea mai mare parte a aşteptat unda verde din partea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din ţară, care a venit miercuri seară.

Vaccinul administrat grupei de vârstă 12-15 ani este acelaşi ca şi în cazul adulţilor, inclusiv în ceea ce priveşte dozajul, iar mulţi vor putea aşadar să se vaccineze în aceleaşi locuri deja amenajate.

”Facem demersuri ca adolescenţii să poată fi de asemenea vaccinaţi în şcolile lor”, a declarat joi Rochelle Walensky, directoarea CDC.

Articolul precedentSpitalul Clinic Colentina se va redeschide şi pentru pacienţii non-COVID
Articolul următorCoronavirus: Americanii vaccinaţi nu vor mai purta mască în interior