Studiu: Virusul Ebola poate supravietui aproape 2 saptamani in spitale

0
17

Virusul Ebola poate trai pe suprafetele din spitale pentru aproape doua saptamani, cum sugereaza un nou studiu efectuat la Unitatea de Ecologie Virusolgica din cadrul Institutului National de Alergie si Boli Infectioase din Laboratoarele Rocky Mountain din Hamilton, Montana.

Cercetatorii au testat cat timp virusul Ebola ar putea supravietui pe plastic, otel inoxidabil si pe Tyvek , un material folosit in costumele pe care le poarta cei care au de-a face cu pacienti cu Ebola, pentru a nu se contamina. De asemenea, oamenii de stiinta au simulat diferite conditii de mediu, inclusiv un climat controlat avand 70 a°Fahrenheit (21a° Celsius) si 40% umiditate, dar si mediul tipic al Africii de Vest, de 80a°F (27a°C) si 80% umiditate.

Studiul a aratat ca virusul a supravietuit o perioada lunga pe suprafete in conditiile climatizate fata de a€‹a€‹mediul din Africa de Vest.

Ad in title

Astfel, in conditii de spital virusul Ebola a trait timp de 11 zile pe Tyvek, 8 zile pe plastic si 4 zile pe otel inoxidabil. Cea mai lunga perioada de timp de supravietuire a virusului Ebola in conditiile tropicale ale mediului din Africa de Vest pe Tyvek a fost de 3 zile. De asemenea, studiul a mai aratat ca virusul Ebola ar putea supravietui in apa pana la 6 zile. in cele din urma, s-a constatat ca virusul Ebola ar putea supravietui in sangele uscat timp de 5 zile, iar in sangele lichid timp de 14 zile .

Studiul va fi publicat in numarul din iulie al revistei Emerging Infectious Diseases.

Articolul precedentStudii: Peste 1 miliard si jumatate de persoane sunt obeze
Articolul următorBustul marelui chirurg Acad. Prof. Dr. Ion Juvara dezvelit in Holul Onoare al UMF Carol Davila Bucuresti