Studiu: Pe termen scurt, dietele sarace in carbohidrati sunt mai eficiente in pierderea in greutate

0
263

Dietele sarace in carbohidrati, urmate pe termen scurt, ar putea duce mai repede la pierderea in greutate decat dietele sarace in grasimi. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii din Mayo Clinic dupa ce au revizuit peste 41 de studii care au avut in vedere efectele dietelor sarace in carbohidrati si cele sarace in grasimi privind pierderea in greutate. Cercetarile au fost efectuate in perioada ianuarie 2005-aprilie 2016, iar concluzia a fost publicata in numarul din decembrie 2016 al Jurnalului Asociatiei Americane de Osteopatie.

Astfel, persoanele care au urmat o dieta saraca in carbohidrati au inregistrat scaderi in greutate mult mai mari comparativ cu cele care au urmat o dieta saraca in grasimi, mai exact intre 2,5 kg si 9 kg. Alte concluzii au vizat si faptul ca dietele sarace in carbohidrati, eficiente in pierderea in greutate, nu au avut efecte adverse asupra tensiunii arteriale, glucozei si colesterolului.

Avand in vedere aceste aspecte, echipa de cercetare recomanda medicilor sa aiba in vedere efectele dietelor sarace in carbohidrati, sa ofere consultanta pacientilor si sa ii sfatuiasca sa tina astfel de diete, insa doar pe termen scurt, pentru sase luni de exemplu, tinand cont de contextul clinic al acestora.

Articolul precedentSpecialist: Obezitatea, un factor de risc pentru boala parodontala
Articolul următorVlad Voiculescu: Avem aproape un miliard de euro, bani europeni disponibili pentru sistemul sanitar