Studiu OMS Europa: Problemele substantiale de mediu in scoli expun elevii la grave probleme de sanatate si educatie

0
21

Multi dintre copiii din regiunea europeana a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) sunt expusi la conditiile improprii din scoli, mai exact la aer inchis, igrasie si mucegai, temperaturi incomode si toalete slab functionale. Acest lucru duce nu numai la probleme de sanatate si absenteism, dar si la reducerea performantelor academice si a bunastarii copiilor.

Un nou raport al OMS, intitulat a€œMediul Şcolar: politicile si statutul actual”, prezinta rezultatele unui studiu recent al OMS privind politicile de imbunatatire a conditiilor de mediu si de sanatate in scoli si gradinite din Europa. Raportul are la baza anchetele nationale si internationale in scoli, iar concluziile lui vor fi dezbatute in cadrul discutiilor de Revizuire pentru Mediu si Procesul de Sanatate ce vor avea loc in Haifa, Israel, in perioada 28-30 aprilie 2015.

„Copiii nostri petrec cea mai mare parte din viata lor de zi cu zi in scoala si gradinita, si ne asteptam ca ei sa se bucure de cele mai bune conditii de mediu intern, dar si de promovare a sanatatii si educatiei. Analiza noastra arata problemele substantiale de mediu in scoli. Cu toate acestea, sunt in mare parte trecute cu vederea. Speram ca decizia face un bilant al elementelor de proba si se asigura ca normele si reglementarile existente sunt puse in aplicare „, a declarat Dr. Marco Martuzzi, manager al programului a€œEnvironmental Health Intelligence and Forecasting”.

Ad in title

Cele mai multe tari au politici cuprinzatoare pentru a imbunatati salubritatea si igiena din scoli si gradinite. in tarile cu venituri mici si medii, politicile tind sa fie chiar mai cuprinzatoare decat in tarile cu venituri mari, cu exceptia celor privind protectia vietii private in toalete.

Desi se depun eforturi, imbunatatirea salubritatii si a igienei in scoli ramane inca o provocare in tarile cu resurse limitate.

Actiunile esentiale pentru abordarea acestor probleme includ imbunatatirea inspectiilor, impunerea respectarii standardelor existente si tinerii cont de perceptiile si nevoile elevilor.

Articolul precedentOMS: 25 Aprilie – Ziua Mondiala a Malariei
Articolul următorHawaii poate deveni primul stat care interzice comercializarea oricaror forme de tigari tinerilor sub 21 de ani