Studiile au demonstrat ca marijuana poate lupta impotriva cancerului. Mai exact, canabinoidele din marijuana impiedica dezvoltarea cancerului, inhiba formarea celulelor care hranesc tumorile, diminueaza durerea, oboseala si senzatiile de greata, potrivit www.thedailybeast.com.

Cercetatorii studiind evolutia celulelor canceroase din creier au descoperit ca tetrahidrocanabinolul (THC), dar si alti compusi chimici ai marijuanei diminueaza simptomele provocate de cancer si lupta impotriva acestuia. Pentru a demonstra eficienta THC asupra cancerului, oamenii de stiinta din Spania au realizat un studiu pe noua pacienti cu glioblaston, care nu au raspuns la tratamentele standard. Rezultatele au aratat ca ca tetrahidrocanabinolul reduce semnificativ inmultirea celulelor canceroase. De asemenea, cercetatorii de la Harvard au aratat ca THC incetineste cresterea tumorilor canceroase pulmonare si impiedica raspandirea acestora in corp. Specialistii sustin ca THC distruge tumorile canceroase fara a le afecta pe cele sanatoase, spre deosebire de tratamentele standard.

Totodata, s-a descoperit faptul ca marijuana poate inhiba inmultirea celulelor de determina aparitia cancerului la san, impiedicand formarea metastazelor si cresterea tumorilor. Oamenii de stiinta spera sa introduca canabinoidele in strategiile de tratament ale pacientilor cu cancer sau alte boli degenerative.