Diabeticii pot scapa de intepaturile zilnice cu ajutorul unui nou dispozitiv

0
18

Persoanele care sufera de diabet zaharat pot scapa de verificarea zilnica a glicemiei, adica de prelevarea unei probe de sange, prin inteparea varfului unui deget datorita unui dispozitiv sub forma unui cip, scrie www.dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta au creat un cip care poate fi amplasat pe corpul pacientului cu diabet, acesta putand masura nivelul glucozei din sange prin intermediul unor fluide corporale cum ar fi sudoarea sau lacrimile. Prin urmare, vechea metoda de masurare a glicemiei prin inteparea degetelor pentru a obtine probele de sange nu mai este necesara.

Noul dispozitiv de doar 0,5 mm x 2 mm poate masura nivelul glucozei din sange in mod continuu, iar oamenii de stiinta pot atasa un intreg sistem de diagnostic. Cipul are un convertor care transforma semnalele electrochimice in date in format digital. Ulterior datele sunt transmise printr-o interfata wireless, cum ar fi un receptor mobil, ceea ce permite verificarea constanta a glicemiei.

Ad in title

Specialistii spera ca dispozitivul sa fie comercializat cat mai curand, in felul acesta punandu-se capat nevoii de a preleva sange prin inteparea zilnica a degetelor.

Articolul precedentMinisterul Sanatatii a inventariat si evaluat dispozitivele medicale din unitatile sanitare
Articolul următorIn Uniunea Europeana, rata de vaccinare impotriva HPV se mentine la un nivel scazut