Femeile prezinta o sensibilitatea mai puternica la durere decat barbatii, ele resimtind stimulii care provoaca durerea mai intens decat barbatii, potrivit unui studiu publicat in revista Jurnal of Pain.

Rezultatele studiului au aratat ca femeile au resimtit cel mai ridicat nivel al durerii decat barbatii in cazul unor boli precum diabetul, artrita sau diverse infectii respiratorii. Cu toate acestea oamenii de stiinta nu sunt siguri daca femeile sunt mai sensibile decat barbatii, in conditiile in care toleranta la durere este o caracteristica proprie fiecarui individ. Intensitatea durerii este de cele mai multe ori influentata de o serie de factori, cum ar fi dispozitia unei persoane, sau consumul de medicamente analgezice.

Studiul a constat in analiza informatiilor oferite de 11.000 de pacienti care sufereau de diferite maladii, care au acceptat sa-si noteze nivelul de intensitate al durerilor pe care le resimteau pe o scara de la 1 la 10, in care 10 reprezinta o durere insuportabila. Prin urmare femeile, indiferent de boala de care sufereau au raportat intensitati ale durerii cu aproximativ 20% mai ridicate decat cele raportate de barbati.