Studiu: Exista o legatura intre obezitate si declinul capacitatilor mentale

0
21

Cercetatorii britanici au dat publicitatii un studiu potrivit caruia exista o legatura intre obezitate si declinul capacitatilor mentale. Un rol important in relatia obezitate-declin mental este jucat de nivelul crescut de colesterol, dar si de hipoglicemie.

Studiul a fost realizat pe un esantion de aproximativ 6.000 de cetateni britanici, ce au fost studiati mai bine de zece ani. Participantii la studiul britanic, publicat in revista Neurology, cu varsta cuprinsa intre 35 si 55 de ani, au fost supusi la trei testari ale memoriei si ale capacitatii cognitive.

Rezultatele au evidentiat faptul ca in cazul persoanelor obeze cu schimbari metabolice nesanatoase, declinul cognitiv a fost mult mai rapid comparativ cu celelalte persoane participante la cercetare.

Ad in title

Cu toate acestea, cercetatorii nu stiu cu exactitate de ce obezitatea si aspectele metabolice anormale sunt asociate cu o performanta mai slaba a creierului. De aceea ei doresc sa studieze in amanunt aceasta asociere obezitate-declin mental.

in Marea Britanie, aproximativ 1 milion de persoane sufera de dementa. Aparitia dementei poate fi prevenita printr-o alimentatie sanatoasa, activitate fizica constanta, evitarea fumatului si controlarea presiunii arteriale si a colesterolului.

Articolul precedentStudiu: Igiena orala deficitara ar putea duce la aparitia dementei
Articolul următor43% din noii pacienti cu HIV au intre 20 si 29 de ani