Studiu: Dozele crescute de vitamine din complexul B pot reduce simptomele schizofreniei

0
160

Dozele crescute de vitamine din complexul B pot contribui la reducerea simptomelor schizofreniei, potrivit unei meta-analize a Universitatii Manchester. Mai precis, vitaminele B6, B8 si B12 s-au dovedit a fi mai eficiente in contracararea simptomelor schizofreniei, decat doar terapia standard.

Meta-analiza a constat in revizuirea a 18 studii in care erau analizate efectele vitaminelor din complexul B asupra a 832 de pacienti cu diagnosticul de schizofrenie, se precizeaza intr-un comunicat al universitatii engleze. Pacientii primeau tratament antipsihotic si continuau sa aiba simptome ale bolii.

Concluziile cercetatorilor au aratat ca persoanele care luau in mod constant vitamine B in doze crescute sau mai multe vitamine combinate prezentau simptome psihiatrice reduse, in timp ce in cazul persoanelor schizofrenice care utilizau doze mai mici de vitamine, acestea erau ineficiente.

in plus, o alta concluzie a fost si faptul ca aportul de vitamina B ar putea avea cele mai benefice rezultate atunci cand se administreaza de timpuriu (pana se dezvolta boala), datorita faptului ca eficienta cea mai crescuta in reducerea simptomelor schizofreniei a fost observata la pacientii care erau diagnosticati de scurt timp.

Schizofrenia afecteaza cel putin 21 de milioane de persoane, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Din totalul cazurilor de boala aproximativ 12 milioane se inregistreaza in randul barbatilor, cu manifestari care incep din timpul copilariei.

Printre simptomele pe care o persoana cu aceasta boala psihiatrica le acuza se afla prezenta halucinatiilor (persoana vede, aude sau simte ca sunt lucruri sau persoane acolo unde in realitate nu exista), credintele false sau suspiciuni ca sunt urmarite de cineva, dar si prezenta si manifestarea unui comportament anormal (purtarea unor haine neadecvate locului sau neingrijirea, vorbirea incoerenta, mormaitul sau rasul de sine), indica OMS. Schizofrenia este considerata o boala prin care apar distorsiuni in gandire (cognitie), perceptie, emotii, limbaj, comportament.

Articolul precedentStudiu: Gravidele care vor aduce pe lume baieti ar avea un sistem imunitar mai eficient
Articolul următorPrimul Congres de Podiatrie din Romania se desfasoara in perioada 1-3 iunie 2017 la Bucuresti