Studiu: Adultii care au suferit un infarct miocardic acut pot dezvolta probleme de dinamica sexuala

0
24

Un studiu american dat publicitatii de catre Asociatia Americana a Inimii arata ca majoritatea pacientilor sub 55 de ani care au suferit un atac de cord (infarct miocardic acut) in timpul vietii au risc de a dezvolta probleme de dinamica sexuala, potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei.

Mai exact, la studiul efectuat la Duke University au participat 2.800 de pacienti cu varsta intre 18-55 ani care au suferit un atac de cord in Statele Unite ale Americii si Spania in perioada august 2008-ianuarie 2012. Acesti oameni au fost intervievati atunci cand s-a inceput studiul, la o luna dupa terminarea acestuia si apoi dupa un an. Rezultatele au ararat ca 40% dintre femeile inrolate in studiu, precum si 55% dintre barbati au fost activi sexual pe toata durata studiului. De asemenea, 64% dintre barbati, respectiv 55% dintre femei au intretinut relatii sexuale la o luna dupa ce au suferit un atac de cord. Despre procentul celor care dupa un an de la sfarsirea studiului au intretinut relatii sexuale acesta a fost de 94% in cazul femeilor, respectiv 91% dintre barbati.

Totusi, 40% dintre femei au raportat scaderea libidoului, iar 19% au raportat dificultati de respiratie in timpul actului sexual. in cazul barbatilor, 19% au sesizat interesul scazut pentru a intretine raporturi sexuale, iar 22% au avut dificultati erectile, se arata in comunicatul de presa.

Ad in title

Cu toate ca mai multe probleme au fost raportate in randul femeilor, doar 27% dintre acestea au solicitat consiliere cu privire la reluarea vietii sexuale, in comparatie cu 41% dintre barbati.

Cercetatorii au constatat ca medicii nu initiaza mai multe conversatii cu pacientii despre viata sexuala, cu toate ca 89% dintre femei, respectiv 95% dintre barbatii participanti la acest studiu au considerat ca este adecvat pentru un medic sa discute si despre problemele. De asemenea, aceleasi persoane au declarat ca se simt confortabil prin purtarea acestor conversatii, se precizeaza in comunicat.

Articolul precedentProf. dr. Bogdan Popescu: Miastenia gravis nu este o boala genetica, dar poate exista si o implicare genetica in aparitia ei
Articolul următorRaport: Pe mesele romanilor se pot afla legume sau fructe care contin pana la sapte tipuri de pesticide