Studiu: A fost stabilită ordinea probabilă a simptomelor COVID-19

0
334

Conform unui studiu publicat în revista Frontiers in Public Health, ordinea probabilă a simptomelor la pacienții cu COVID-19 este febra, urmată de tuse, dureri musculare, apoi greață și/sau vărsături, diaree.

„Această ordine este deosebit de importantă de știut când avem suprapuse cicluri de boli precum gripa care coincid cu infecțiile de COVID-19”, a explicat co-autorul studiului Peter Kuhn, profesor de medicină și inginerie biomedicală la Universitatea din sudul Californiei (USC) în SUA, citat de NDTV.com.

Cu aceste noi informații, Kuhn a spus că medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacienților și pentru a preveni agravarea stării lor.

Cercetătorii cred că identificarea pacienților mai devreme poate reduce timpul de spitalizare, deoarece există abordări mai bune ale tratamentelor pentru COVID-19 decât în ​​timpul începutului pandemiei.

În studiul curent, oamenii de știință au prezis ordinea simptomelor din datele privind ratele de incidență a simptomelor de peste 55.000 de cazuri de coronavirus confirmate în China, toate fiind colectate în perioada 16 – 24 februarie de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

De asemenea, au studiat un set de date de aproape 1.100 de cazuri colectate din 11 decembrie 2019 până la 29 ianuarie 2020, de către grupul de experți în tratamentul medical din China, prin intermediul Comisiei Naționale de Sănătate din China.

Pentru a compara ordinea simptomelor COVID-19 cu cea a gripei, oamenii de știință au examinat datele privind gripa din 2.470 de cazuri din America de Nord, Europa și emisfera sudică, care au fost raportate autorităților de sănătate între 1994 și 1998.

„Ordinea simptomelor contează. Știind că fiecare boală progresează diferit înseamnă că medicii pot identifica mai repede dacă cineva are COVID-19 sau o altă boală, ceea ce îi poate ajuta să ia decizii de tratament mai bune”, a spus Joseph Larsen, autorul principal al studiului din USC.

În timp ce febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS) care a provocat pandemia din 2002-03, ei au spus că sincronizarea apariției simptomele gastro-intestinale superioare și inferioare, diferențiază COVID-19 de alte afecțiuni.

Articolul precedentPacienții de pe o rază de 70 de km de Sinaia, transferați la București în 20 de minute după acreditarea heliportului
Articolul următorPreședintele CMR nu exclude intrarea spitalelor în colaps dacă numărul cazurilor COVID va crește