Studiu: 20 de minute de activitate fizica moderata au efect antiinflamator

0
26

Rezultatele unui studiu au aratat ca 20 de minute de activitate fizica moderata au efect antiinflamator. Concret, cercetatorii de la University of California San Diego School of Medicine (Statele Unite) au demonstrat ca exista un raspuns al celulelor sistemului imunitar de fiecare data cand efectuam o activitate fizica, care consta intr-o crestere a celulelor de aparare a organismului si intr-o scadere cu 5% a citokinelor de tip TNF-i± (un agent imunitar care e pro-inflamator, ce poate induce diferentierea si proliferarea celulelor, precum si moartea celulara).

Astfel, cunoscandu-se mecanismele de reglementare ale proteinelor a€‹a€‹inflamatorii in timpul efortului fizic s-ar putea contribui la dezvoltarea unor noi terapii pentru majoritatea persoanelor cu afectiuni inflamatorii cronice, printre care si bolile autoimune, sunt de parere cercetatorii.

La studiu au participat 47 de persoane. Acestea au fost puse sa mearga pe o banda de alergat timp de 20 de minute, la o intensitate setata dupa gradul de rezistenta fizica la efort. Imediat dupa incetarea efortului participantilor la studiu li s-a recoltat pentru studierea celulelor sistemului imunitar probe de sange, procedeu repetat si dupa 20 de minute de la stoparea efortului.

Ad in title
Articolul precedentCaderea parului, o afectiune cu tratament diferit, in functie de cauza
Articolul următorDr. Mihaela Leventer: Caderea parului poate fi asociata cu unele afectiuni