Studii: La nivel mondial, aproximativ 2,1 miliarde de oameni sunt supraponderali

0
286

37% dintre barbati si 38% dintre femei au un indice de 25 kg/ma² sau mai mare, ceea ce reprezinta o crestere de masa corporala de 28% la adulti si de 47% la copii, raportat la 1980, arata studiul Global Burden of Disease publicat in mai 2014.

La nivel mondial, aproximativ 2,1 miliarde de oameni sunt supraponderali, se arata intr-un comunicat de presa remis la redactia www.sanatateatv.ro. Desi unele tari dezvoltate au inregistrat o incetinire aparenta a cresterii prevalentei obezitatii din 2006, nicio tara nu a raportat insa o scadere semnificativa in ultimele decenii.

in acest context, Fundatia PRAIS a initiat in martie 2011 Miscarea nationala „Şi eu vreau sa traiesc sanatos” – SETS. De la lansare si pana in 2015, SETS a angrenat in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Roman si Otopeni peste 116.340 de elevi din ciclul primar, 3.000 de cadre didactice si peste 200.000 de parinti, 2 milioane – public larg/anual.

a€œAlaturi de partenerii nostri institutionali si privati, de consiliul stiintific SETS, am creat in acesti 4 ani o puternica alianta nationala, prin care ne aliniem planului OMS de actiune globala pentru prevenirea si controlul bolilor netransmisibile adoptat in 2013 in cadrul OMS Global Health Summit de la Geneva, unde s-a propus ca obiectiv pentru perioada 2010 -2025 stoparea cresterii prevalentei obezitatii. Prevenirea obezitatii infantile este esentiala pentru o viata sanatoasa la varsta adulta si pentru inversarea prevalentei acesteia. Parteneriatul public privat este un pilon important, peste tot in lume astazi. Promovam un tip nou de dialog si de colaborare prin actiune care conduce la rezultate, impreuna! Nu separat! ” a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentCampania AJUTA-I SA-SI REGASEASCA ECHILIBRUL a ajuns la Iasi
Articolul următorAproximativ 100 de specialisti din domeniul sanatatii sunt asteptati la Conferinta Regionala de la Cluj-Napoca