Structura modulară de primiri urgenţe pentru pacienţii COVID-19 a fost extinsă cu 12 paturi, a anunţat, miercuri, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu.

„În contextul pandemic actual, SCJU Sibiu continuă, cu sprijinul comunităţii locale, să îmbunătăţească condiţiile pentru primirea pacienţilor suspecţi de COVID-19. În acest sens, o construcţie modulară suplimentară complet nouă, care constă în 12 boxe cu paturi, a fost dată în folosinţă la începutul anului pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului”, se arată într-un comunicat al unităţii medicale.

Conform sursei citate, instalarea noii extensii a clădirii modulare a UPU a fost posibilă datorită implicării Fundaţiei Comunitare Sibiu. Este vorba despre peste 105.000 de lei pentru finanţarea celor patru containere necesare, bani proveniţi dintr-o sponsorizare din partea companiei Oasis Green Energy, precum şi de 52.800 de lei pentru realizarea lucrărilor, bani proveniţi de la companiile care au donat în primăvara anului trecut prin campania #ocomunitate.

„Tot ceea ce a făcut Fundaţia Comunitară Sibiu împreună cu comunitatea locală, de la persoane fizice, asociaţii şi fundaţii până la antreprenori şi firme, cu sprijinul autorităţilor, demonstrează că o comunitate unită şi responsabilă este capabilă de lucruri excepţionale. Mărturie stau gesturile de solidaritate ale unui număr impresionant de oameni. Le mulţumim tuturor”, a declarat, conform comunicatului, managerul interimar al SCJU Sibiu, colonel doctor Constantin Vlase.