Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că, săptămâna viitoare, va fi adoptată ordonanţa de urgenţă prin care vor fi plătite cadrele medicale care vor vaccina românii.  Premierul a mai precizat că sumele urmează să fie discutate și că a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie ca să ajute la campania de vaccinare.

„A fost astăzi în primă lectură. Săptămâna viitoare o să fie aprobată. Suplimentar au fost introduse, dar nu este o formă finală, suplimentar a fost introdus un mod de a motiva şi medicii de familie ca să participe la această campanie de vaccinare. Sumele, vom discuta asupra acestor sume, dar faţă de proiectul iniţial a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie ca să ajute la campania de vaccinare. Da, sunt şi rezidenţi. Va fi în procedură de avizare şi în funcţie de cum vor fi ministerele se vor adăuga lucruri şi vom vedea cum va arăta. Am cerut ministrului Sănătăţii să aibă avizele pentru săptămâna viitoare”, a precizat premierul.

Florin Cîțu: Suntem pregătiţi pentru a doua etapă de vaccinare. Eu zic că în România campania de vaccinare merge bine

La finalul ședinței de Guvern, premierul a vorbit și despre a doua etapă de vaccinare în România.

„Eu zic că în România campania de vaccinare merge bine, iar estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi. Arată clar că direcția este una bună. Erau ieri când m-am uitat 230 de centre de vaccinare, nu știu câte sunt astăzi, dar ţinta de a avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă. Sunt sigur că va fi atinsă. Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creştem ritmul în care vin vaccinuri în România. Asta este de fapt o provocare, dar aici suntem şi limitaţi de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, cum sunt vaccinurile aprobate şi să fie după aceea livrate. Eu spun că suntem gata să vaccinăm 100.000 de oameni rapid, pe zi”, a afirmat premierul.