Stomatologii bucureșteni, pregătiți de experții SMURD

0
372
Pentru a pune bazele „unei colaborări în beneficiul stomatologilor bucureșteni”, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din București (CMSB), prof. dr. Horia Barbu, a avut o întâlnire cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, dr. Raed Arafat: „Ca medici, noi, stomatologii, suntem datori să le oferim pacienților cele mai bune tratamente și soluții pentru problemele cu care se confruntă” – a subliniat reprezentantul CMSB.
„De multe ori, în cabinete avem de gestionat și situații complicate, urgențe sau reacții care necesită stăpânire de sine și mai ales aplicarea corectă a procedurilor de acordare a primului ajutor. Pentru a veni în sprijinul nevoii de consolidare a cunoștințelor pe care medicii stomatologi bucureșteni le dețin deja în acest domeniu, am avut, săptămâna trecută, o discuție cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, dl. dr. Raed Arafat, recunoscut pentru capacitatea de a oferi cea mai bună expertiză.
Mă bucur să comunic faptul că domnul dr. Arafat a acceptat să demarăm un ambițios program de pregătire a stomatologilor bucureșteni, în baza unui acord încheiat la nivelul CMSB, oferind, astfel, cadrul de pregătire și asimilare a procedurilor de intervenție de la experții SMURD.
Demarăm acest program pilot la București și dacă interesul și rezultatele vor fi pozitive, împreună cu conducerea CMSR vom propune dezvoltarea sa regională și națională” – a precizat prof.univ.dr. Horia Barbu.
Articolul precedentWeekend de foc: Zeci de turiști recuperați de salvamontiști și preluați de ambulanțe
Articolul următorUniversitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” – Generator de educaţie şi cercetare în domeniul Bolilor Rare