Persoanele diagnosticate cu vezica hiperactiva trebuie sa acorde o atentie deosebita produselor pe care le consuma. in acest caz se poate vorbi, pe langa tratamentul medicamentos destinat acestui sindrom, si de un tratament comportamental, potrivit conf. univ. dr. Viorel Jinga, medic primar urolog si directorul medical al Spitalului Clinic de Urologie „Prof. Dr. Theodor Burghele” din Bucuresti.

Potrivit specialistului, in cadrul acestui tratament comportamental pacientul este sfatuit sa slabeasca si sa consume mai putine alimente si lichide care sunt iritante pentru vezica urinara. Printre aceste alimente se numara ciocolata, cafeaua, si condimentele.

in acelasi timp, „pacientul este sfatuit sa bea mai putine lichide in cazul in care acesta avea obiceiul de a bea foarte multe lichide. De altfel, consumul de lichide trebuie redus in special spre seara astfel incat noaptea sa nu mai aiba aceasta simptomatologie de nocturie, de urinare frecventa. Pe de alta parte sunt indicate si efectuarea de exercitii ale planseului pelvin. Mai exact, pacientul este sfatuit sa faca miscari de contractie si relaxare ale musculaturii pelvine. De asemenea este bine ca pacientul sa isi educe vezica urinara sa mearga la anumite intervale de timp la toaleta”, a declarat pentru Sanatatea TV, conf. univ. dr. Viorel Jinga.

Vezica hiperactiva este un sindrom caracterizat de o nevoie frecventa de a urina atat ziua, cat si noaptea. Afectiunea este intalnita in special la persoanele cu varsta trecuta de 50 de ani.