Realizarea reformei in domeniul sanatatii este mai mult decat necesara pentru ca sistemul sa functioneze asa cum ar trebui. in ciuda acestei necesitati urgente, specialistii nu sunt foarte optimisti in ceea ce priveste data aplicarii acesteia. Potrivit presedintelui Colegiului Medicilor Bucuresti, prof. univ. dr. Ioan Lascar, sistemul de sanatate este intr-o stare grava de deteriorare, aproape de colaps. De altfel, specialistul a precizat cu prilejul discutiilor cu lideri ai Partidului Democrat Liberal din data de 18 ianuarie 2012 ca reforma este posibila, dar nu mai devreme de anul 2020. Pana atunci insa se poate pune accent pe a€œstrategiile de lunga durata si cu caracter transpartinic”, dupa cum a declarat prof. univ. dr. Ioan Lascar.

La discutii a participat si prof. univ. dr. Mircea Cinteza, fost ministru al Sanatatii, care a subliniat ca trebuie a€œsa fim transparenti, dar sa lucram, nu sa punem accent pe dezbatere, ci pe solutii”. in acelasi timp, fostul ministru al Sanatatii a mai adaugat ca la elaborarea unui nou proiect de lege trebuie sa participe un grup de oameni competenti, care sa formuleze problemele, pentru ca toti cei interesati sa dea solutii posibile.

Pacientii au fost reprezentati la discutiile cu liderii PDL de Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, care a sugerat ca nu trebuie sa existe nicio graba in ceea de priveste noua lege a sanatatii. Şi asta tocmai pentru a nu se lua decizii pripite.

La discutii au mai luat parte Mihaela Popa, vicepresedintele PDL si dr. Cristian Oana, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti.