Statutul Colegiului Medicilor din România, publicat în Monitorul Oficial

0
235

Hotărârea privind adoptarea Statutului Colegiului Medicilor din România a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

“Colegiul Medicilor din România se organizează și funcționează, în baza legii și a prezentului statut, ca organizație profesională națională a medicilor, fiind o instituție de drept public, neguvernamentală, apolitică și fără scop patrimonial. Colegiul Medicilor din România are personalitate juridică și este autonom în raport cu orice autoritate publică, exercitându-și atribuțiile fără posibilitatea vreunei imixtiuni”, se precizează în Statut.

Colegiul Medicilor din România reprezintă organismul de autoreglementare a profesiei de medic prin adoptarea Statutului și Codului de deontologie medicală.

“Colegiul Medicilor din România are ca principal obiect de activitate controlul și supravegherea exercitării profesiei de medic, aplicarea legilor și a regulamentelor care organizează și reglementează exercițiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de medic și păstrarea prestigiului acestei profesii în cadrul vieții sociale”, se arată în Statut.

Potrivit sursei citate, ca autoritate publică și profesională, Colegiul Medicilor din România realizează atribuțiile prevăzute de lege și de prezentul statut în următoarele domenii principale de activitate:

  • a) profesional-științific și învățământ;
  • b) etic și deontologic;
  • c) jurisdicție profesională;
  • d) litigii;
  • e) avizări;
  • f) economico-social;
  • g) administrativ și organizatoric

Hotărârea privind adoptarea Statutului Colegiului Medicilor din România poate fi consultată AICI 

Articolul precedentZiua Națională a Inimii, 4 mai
Articolul următorMS: Nouă decese la pacienți cu COVID, de la ultima raportare. La ATI sunt internate 179 de persoane