Statie de oxigen in conformitate cu standardele UE

0
257

Spitalul Clinic „Dr.C.I.Parhon” are, incepand de joi, cea mai moderna statie de oxigen, devenind astfel prima unitate sanitara din tara, dupa Bucuresti, care detine o astfel de instalatie la standarde europene.

Prof. dr. Adrian Covic, managerul Spitalului „Dr. C.I. Parhon” din Iasi, afirma ca decizia de investitie intr-o statie proprie de oxigen a fost luata din cauza costurilor mari de achizitie si transport, procentul de majorare a acestora, in 2008, fiind de 14%.
Astfel, daca in 2007, cheltuielile financiare pentru asigurarea oxigenului au fost de 123.600 de lei, numai in primul semestru din 2008, acestea au fost de 78.380 de lei.

„Aceasta investitie a fost facuta din grija pentru pacientii Spitalului ‘Dr. C.I. Parhon’ si familiile lor. Statia alimenteaza direct 206 paturi dotate cu prize de oxigen, iar puritatea oxigenului este de 95%”, a explicat prof. dr. Adrian Covic.
Potrivit managerului spitalului, demersurile pentru achizitionarea instalatiei de oxigen au fost demarate in urma cu opt luni, suma de 726.929 de lei fiind suportata integral de Primaria Iasi.
Instalatia este produsa de firma franceza Novair Group, este autorizata de Ministerul Sanatatii si in conformitate cu normele Uniunii Europene.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentNoua lista cu medicamente compensate si gratuite
Articolul următorAntiinflmatoarele – steroidiene si nonsteroidiene