UPDATE: Copilul de la Piteşti, adus în comă la Spitalul Gr. Alexandrescu, este în moarte cerebrală

0
567
reacția clinicii stomatologice din Pitești, după moartea copilului de patru ani

Copilul de la Piteşti, adus în comă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, nu mai are activitate cerebrală. El respiră doar susținut de aparate a declarat pentru Sănătatea Press Group purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Dr. Raluca Alexandru.

”S-a efectuat, în prezența părinților, electroencefalograma, care a arătat lipsa activității cerebrale. Părinții au primit încă de Pitești această informație, în urma unui CT efectuat copilului. Din cauza hipoxiei prelungite s-a instalat insuficiența multiplă de organe”, a mai declarat medicul.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul de 4 ani a intrat în comă după o anestezie.

Potrivit ministerului, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea sanitară de funcţionare.

În acest caz a fost începută şi o anchetă a poliţiştilor din Piteşti, fiind deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentNumărul focarelor de gripă aviară a crescut în centrul și estul Europei; România printre țările vizate
Articolul următorEXCLUSIV: Pacientul suspect de coronavirus de la Reșița nu are gripă