EXCLUSIV: Pacientul suspect de coronavirus de la Reșița nu are gripă

0
424

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftziologie Dr. Victor Babeș, din Timișoara a declarat pentru Sănătatea Press Group că pacientul din Reșița, suspect de infectare cu noul coronavirus, a fost testat negativ pentru gripă. Așadar, fie este infectat cu noul coronavirus, fie este sănătos și va fi externat.

„Are o stare generală bună. Mai tușește, i s-a recoltat pentru gripă, care e negativ și i s-a recoltat pentru coronavirus și vom avea rezultatul mâine sau poimâine de la București. În funcție de rezultat, vom decide dacă va merge la București sau, dacă e negativ, îl vom trimite la domiciliu”, a declarat medicul pentru Sănătatea Press Group.

Dr. Virgil Musta a dat detalii și despre modul în care bărbatul este posibil să fi fost infectat cu Covid-19.

„Este un pacient de 25 de ani, care lucrează ca asistent medical în Germania. Între 25 ianuarie și 5 februarie a îngrijit patru pacienți infectați cu coronavirus. În data de 7 a intrat în țară ca să își viziteze părinții, care locuiesc la Reșita, și apoi s-a dus în Gărîna, la soră și cumnat. Ieri a prezentat febră și tuse, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul din Reșița, unde, intrând în definiția de caz de suspiciune de coronavirus, a fost trimis în departamentul nostru. Este un departament specializat pentru aceste infecții, unde persoane dedicate îl îngrijesc. Medicii și asistentele care îl îngrijesc poartă echipamente de maximă siguranță biologică în momentul în care intră în contact cu el”, a mai spus Dr. Virgil Musta pentru Sănătatea Press Group.

Într-o altă declarație pentru Sănătatea Press Group, Waldemar Murgu, managerul Spitalului din Reșița, a declarat că pacientul s-a prezentat aseară, în jurul orei 22.00, la secția UPU. După două ore, s-a luat decizia transferului pacientului la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

„Pacientul a venit cu o stare gripală tipică, iar medicii de la UPU l-au trimis la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș de la Timișoara, pentru a elimina orice suspiciune. El a stat la noi în jur de două ore. Noi am luat măsurile de igienă necesare, am restricționat accesul personalului și vizitatorilor, am făcut tot ce trebuie conform procedurilor și protocoalelor”, a declarat pentru Sănătatea Press Group Waldemar Murgu, managerul spitalului din Reșița.

Dacă se confirmă infectarea cu noul coronavirus, cei care au intrat în contact cu bărbatul vor trebui să fie izolați timp de 14 zile.

Articolul precedentUPDATE: Copilul de la Piteşti, adus în comă la Spitalul Gr. Alexandrescu, este în moarte cerebrală
Articolul următorReforma sistemului de sănătate din România, discutată de Ministerul Sănătății cu OMS