Stare de urgență: Declarația pe proprie răspundere, simplificată

0
58

Modelul de declarație pe proprie răspundere pe care trebuie să îl aibă, pe perioada stării de urgență, persoanele care se deplasează, a fost simplificat, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Acesta este disponibil pe pagina https://stirioficiale.ro.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

Ad in title
  • Declarație pe proprie răspundere: http://s9.ro/154u
  • Adeverință angajator: http://s9.ro/154y

De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.

Declarația pe proprie răspundere poate fi redactată și integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

”Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”, transmit autoritățile.

”În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator)”, se adaugă în comunicat.

La cerere, persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Articolul precedentCoronavirus: 123 de cazuri noi de îmbolnăvire în România
Articolul următorGCS: 183 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor