SRATI a demarat un demers de radiografiere a situatiei actuale a sectiilor ATI

0
334

Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva (SRATI) a demarat un demers de radiografiere a situatiei actuale a sectiilor ATI din tara noastra. in acest context, SRATI a organizat in data de 15 martie 2017, sub patronajul Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, dezbaterea publica pe tema situatiei domeniului Anesteziei si Terapiei Intensive din Romania.

La eveniment au participat, pe langa reprezentantii Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, membri ai Comisiei pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, secretari de stat in Ministerul Sanatatii, reprezentanti ai Colegiului Medicilor din Romania si ai unor ONG-uri.

in cadrul evenimentului a fost subliniata, printre altele, importanta pe care domeniul ATI il are in sistemul sanitar si s-au propus solutii concrete de eficientizare a acestui sector. De altfel, au fost prezentate rezultatele cercetarii „Atingerea excelentei in ATI” si prioritatile pentru dezvoltarea acestui domeniu, s-a pus accent pe includerea masurilor in prioritatile factorilor decizionali, dar si pe posibilele solutii de dezvoltare si imbunatatire a domeniului ATI si a actiunilor prioritare din domeniul sanatatii.

De altfel, elaborarea de propuneri si recomandari de politici publice in acest domeniu ar contribui la dezvoltarea sectiilor ATI din tara, iar in timp la transformarea lor in centre regionale de excelenta.

Propunerile pe termen imediat aduse in discutie in cadrul evenimentului au vizat dezvoltarea si gestionarea Programului AP-ATI, dezvoltarea infrastructurii si imbunatatirea fuctionarii sectiilor de ATI, acoperirea deficientelor de personal. Pe termen mediu si lung s-a propus pregatirea specifica a personalului pentru domeniul ATI, actualizarea si standardizarea protocoalelor si a legislatiei, dezvoltarea sistemelor informatice, imbunatatirea statutului medicului ATI in Romania.

Articolul precedentAHA atrage atentia ca suplimentele din ulei de peste nu previn bolile cardiovasculare, dar ar putea scadea usor riscul deceselor
Articolul următorProf. Florian Bodog: Contractul pentru vaccinul impotriva hepatitei B va fi semnat in iunie-iulie