Sprijin de la OMS pentru Ministerul Sanatatii

0
156

Biroul regional Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) va acorda asistenta tehnica Ministerului Sanatatii pentru elaborarea unui nou cadru legalin domeniul sanitar, dar si pentruelaborarea unor documente de lucruin cadrul evenimentelor din domeniul sanatatii ce se vor desfasura anul viitorin timpul presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Ministrul sanatatii, Sorina Pintea, a discutat astazi cu reprezentantii OMS Europa dr. Nedret Emiroglu, directorul pentru urgentein sanatate publica si boli transmisibile, si Maria Magdalena Meulenbergs, directorul parteneriatelor strategice.in cadrul acesteiintalniri, s-a stabilit ca OMS Europa va acorda asistenta tehnica pentru elaborarea unui nou cadru legal din domeniul sanitar. „in prezent, o echipa de specialisti lucreaza la elaborarea noului «Cod de legi ale Sanatatii»in cadrul unui proiect pentru care ministerul sanatatii a accesat finantare externa”, se arataintr-un comunicat al Ministerului.

in cadrulintalnirii s-a discutat si despre situatia vaccinariiimpotriva rujeoleiin Romania. „Campania de informare si educare a parintilor cu privire la imunizare, precum si de crestere a gradului de acoperire vaccinalain randul comunitatilor vulnerabile, initiata de Ministerul Sanatatiiin colaborare cu partenerii externiin judetul Bacau, a fost un succes, dar nu ne vom opri aici. Mai multe judete din Moldova au replicat deja campania dupa modelul celei realizatein judetul Bacau si intentionam sa mergem siin alte zone din tara, cum ar fi Mehedinti si Caras Severin, pentru a desfasura campania. Scopul este acela de a identifica modalitatea de replicare la nivel national a acestui tip de campanii,in care cantareste foarte mult si sprijinul autoritatilor locale”, a declarat Sorina Pintea.

Articolul precedentModificari la Legea farmaciei
Articolul următorLista medicamentelor compensate si gratuite creste cu doua noi molecule