Jucatorii de fotbal american au un risc mai mare de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit unui studiu.

Pericolele la care sunt supusi sportivii pot fi fatale pentru acestia. Printre acestea se numara leziunile neurologice repetate provocate de impactul din timpul jocului, folosirea steroizilor anabolizanti , consumul mare de cafeina si cresterea frecventei respiratorii.

Cu cat jucatorii sunt mai obezi, cu atat mai mult creste riscul de a suferi de hipertensiune arteriala, care poate avea consecinte grave in cazul unui traumatism cerebral.

Nici atletii nu sunt feriti de pericole cand vine vorba despre exercitiile fizice extreme. Sportul extrem poate afecta inima. Astfel, in timpul antrenamentelor pentru participarea la un maraton, muschii inimii se intind mai mult decat este normal, iar aceste modificari pot crea aritmii.

Dupa un efort consistent, majoritatea sportivilor isi revin in decurs de o saptamana, insa exista si cazuri in care multi raman cu leziuni permanente.

Pentru a preveni aritmiile inimii, specialistii le recomanda atletilor sa combine antrenamentele cu odihna, pentru ca functiile inimii sa se inbunatateasca.