Produsele fast-food determina acumularea toxinelor in corp, iar grasimile hidrogenate in care sunt prajite ataca vasele de sange si au potential cancerigen.

Din punct de vedere nutritional, produsele fast-food precum pizza, hamburgeri si cartofi prajiti au un continut scazut de fibre alimentare, iar lipsa acestora din dieta poate duce la constipatie, adica la acumularea de toxine in sange si in limfa. Asftel ca toate aceste toxine care ajung in piele afecteaza sanatatea acesteia, favorizand aparitia acneei, a eczemelor si a ridurilor.

De asemenea mancarea fast-food contine in cantitati foarte mici vitaminele A si E, zinc, seleniu si fier. Mai exact aceste produse de fast-food sunt bogate in calorii de slaba calitate, care pentru a putea fi utilizate consuma vitamine si minerale din rezervele organismului.

S-a dovedit ca acele persoane care consuma produse de fast-food in detrimentul verdeturilor, fructelor si legumelor prezinta riscul de a avea un ten imbatranit inainte de vreme. Pentru ca produsele de fast-food au un continut ridicat de grasimi care cresc nivelul colesterolului „rau”, exista riscul ca acesta sa se depuna pe artere si sa ingreuneze circulatia sangelui. Pentru ca aportul de nutrienti si oxigen se reduce din cauza depunerii de colesterol, pielea are de suferit.

Totodata radicalii liberi eliberati in corp de alimentele fast-food ataca fibrele de colagen care confera elasticitate pielii si favorizeaza aparitia ridurilor. Pe de alta parte arma impotriva radicalilor liberi si a efectelor negative generate de produsele fast-food sunt antioxidantii din verdeturi, legume si fructe. insa persoanele care consuma frecvent produse de tip fast-food nu au acesti nutrienti in corp.