Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, în şedinţa de Guvern că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii sindicaliştilor de la Ambulanţă, sporul de 55% „se va completa” cu un alt spor, de 25%.

Întrebat de către premierul Ludovic Orban dacă Ministerul Sănătăţii a pregătit un act normativ în urma negocierilor cu reprezentanţii SANITAS, cei ai Ambulanţei şi cei ai Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, Nelu Tătaru a răspuns: „Da, suntem pregătiţi, avem şi o hotărâre de guvern şi o ordonanţă. Din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor am preluat observaţiile şi acel spor de 25% pe care l-am discutat şi negociat cu Sindicatul Ambulanţa se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care îl aveau şi vor avea un spor de 80% în acest moment. Vor avea un spor de 80%”.

Este vorba de sporul pentru personalul operativ de la Ambulanță, negociat pe 10 noiembrie.

„Referitor la solicitarea noastră de crestere a sporului pentru conditii deosebit de periculoase, s-a convenit cresterea cu 25% a sporului pentru personalul operativ din serviciile de ambulantã. Intentia este de a fi acordat începând cu luna noiembrie în conditiile în care actul normativ care va prevede acest spor să fie finalizat până la sfârsitul lunii noiembrie”, se arată în comunicatul de presă emis de Sindicatul „Ambulanta” după întâlnirea de la Palatul Victoria.

În ceea ce priveşte medicii de familie, ministrul Sănătăţii a afirmat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii acestora s-a ajuns la un consens.â

„Din discuţiile cu dânşii am ajuns la un consens în care la o nerespectare a contractului este un avertisment, apoi un 5%, apoi 10% la alte abateri”, a afirmat Nelu Tătaru.