Spitalul „Victor Babeş” Timişoara: Centru de testare gratuită a persoanelor cu simptomatologie SARS-CoV-2, de luni

0
341

sursa foto: Spitalul Victor Babeş Timișoara/Facebook

Un centru de testare a persoanelor cu simptomatologie SARS-CoV-2, conform definiţiei de caz, va fi deschis de luni, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, iar rezultatul testării de tip RT-PCR se va comunica telefonic, în aceeaşi zi.

Centrul va funcţiona de luni până vineri, între orele 8:00 şi 9:00, iar recoltarea probelor se va face într-una dintre construcţiile modulare amplasate în curtea unităţii sanitare. Testarea este gratuită şi nu este necesară programare.

„Creşterea numărului de cazuri a făcut necesară înfiinţarea acestui centru de testare. Zilnic, avem în jur de 400-500 de cazuri de COVID-19 confirmate în Timiş. Din fericire, majoritatea sunt forme uşoare, care nu necesită internare. Astăzi, în spital sunt internaţi 29 de pacienţi, dintre care patru în Secţia de Terapie Intensivă. Aceştia au o formă severă de boală şi luptăm împreună cu ei pentru a învinge acest virus. Măsurile de protecţie, masca, spălatul cât mai des pe mâini, dar şi testarea continuă să fie principalii factori de reducere a răspândirii bolii. Într-o primă fază, am decis ca Centrul să fie deschis doar timp de o oră, iar rezultatul să fie comunicat în cursul aceleiaşi zile. Analiza probelor se va face în spital, pentru că laboratorul nostru are un aparat RT-PCR de ultimă generaţie. În funcţie de evoluţia numărului de cazuri, dacă va fi necesar, vom creşte programul de testare”, a declarat, vineri, directorul medical al spitalului, S.L. dr. Diana Manolescu.

În cadrul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara funcţionează de săptămâna trecută şi un centru de evaluare a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, de luni până vineri, între orele 13:00 – 17:00, ca urmare a creşterii numărului de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Articolul precedentPericolul achiziționării și folosirii ”tratamentelor minune” din mediul online. Avertismentul medicilor
Articolul următorMS: 26 decese la pacienți cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 258 de persoane